Echografie

Met echografie wordt het bewegingsapparaat van het menselijk lichaam gedetailleerd in beeld gebracht met behulp van ultra-geluidsgolven. Peesklachten, slijmbeursontstekingen, vocht en gescheurde pezen en/of spieren zijn goed herkenbaar en objectief vast te leggen.

Binnen onze praktijk heeft echografie zich ontwikkeld tot een grote toegevoegde waarde voor de therapeut en patiënt bij het stellen van de juiste diagnose. Op basis hiervan kan een passende behandelstrategie worden gekozen. Door de combinatie van klinische testen en beeldvorming kunt u zo optimaal mogelijk behandeld worden.

Tijdens de behandelingen kan met behulp van echografie regelmatig visuele feedback worden verkregen over de ontwikkeling van de aandoening. Indien nodig kan de behandeling tussentijds worden aangepast naar aanleiding van de in beeld gebrachte resultaten.

Welke diagnoses kunnen o.a. gesteld worden?

Spieren scheuren, littekens, kalkneerslag
Pezen peesontstekingen, scheuren, kalkneerslag, (sub-)luxatie
Slijmbeurzen slijmbeursontsteking
Gewrichtsbanden verstuikingen, scheuren
Kapsels kapselontsteking, scheuren
Botten losse botfragmenten
Zenuwen beknellingen, zoals bij het carpaal tunnel syndroom

Wilt u meer informatie over echografie of wilt u een afspraak maken met onze fysiotherapeuten Sander Wiegmink of Marga Huntelaar, dan kunt u contact opnemen met Fysiotherapie Jentha via telefoonnummer 0575-464440 of e-mail info@jentha.nl.

Afspraak

Rechtstreeks naar de fysiotherapeut of doorverwezen door (huis)arts of specialist?

Afspraak maken

Locatie de Eik

Raadhuisstraat 18a
7255 BN Hengelo
+31 (0)575-46 44 40

Locatie Aerofitt

Winkelskamp 5
7255 PZ Hengelo
+31 (0)575-46 44 40
Jentha Fysiotherapie is een
TopZorg- en Pluspraktijk