Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de specialist in bewegen en houdt zich bezig met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. De klachten waarmee mensen bij de fysiotherapeut komen, zijn zeer uiteenlopend van aard. Klachten kunnen ontstaan door ziekte, overbelasting, ongevallen, blessures, ouderdom of na operaties. Ook kan er sprake zijn van problemen met ademhaling, pijn, zwelling, enzovoort.

Fysiotherapie is het toepassen van mobilisatietechnieken en massage, het begeleiden bij oefeningen, advisering en begeleiding en het verbeteren van de lichaamshouding en/of lichaamsfunctie. Tijdens de behandeling wordt ook veel aandacht en zorg besteed aan goede voorlichting en adviezen om te voorkomen dat een patiënt nogmaals met hetzelfde probleem geconfronteerd wordt.

Een behandeling duurt ongeveer 20-30 minuten. De eerste behandeling bestaat uit een gesprek (intake) en een onderzoek. De fysiotherapeut zal proberen de oorzaak van uw klachten te achterhalen en een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten te vormen. Op basis daarvan stelt de fysiotherapeut samen met u een behandelplan op.

Afspraak

Rechtstreeks naar de fysiotherapeut of doorverwezen door (huis)arts of specialist?

Afspraak maken

Locatie de Eik

Raadhuisstraat 18a
7255 BN Hengelo
+31 (0)575-46 44 40

Locatie Aerofitt

Winkelskamp 5
7255 PZ Hengelo
+31 (0)575-46 44 40
Jentha Fysiotherapie is een
TopZorg- en Pluspraktijk