Shockwavetherapie

Shockwavetherapie

Heeft u al tijden last van een tenniselleboog, hielspoor, geïrriteerde of verdikte achillespezen of pijnklachten in de schouder veroorzaakt door verkalkingen? Shockwavetherapie van Jentha kan een oplossing voor u zijn! In slechts een aantal zittingen kunnen uw klachten al fors verminderd of zelfs volledig verholpen zijn! Met behulp van een echografisch onderzoek en klinische testen wordt er gekeken of Shockwavetherapie een optie voor u is in het verhelpen van uw pijnklachten.

Wat zijn de voordelen van Shockwavetherapie?

  • Kortdurende behandeling (5 tot 10 minuten per sessie)
  • Uitstekend therapiesucces na gemiddeld 6 à 7 behandelingen, afhankelijk van de klacht
  • Behandeling van de oorzaak in plaats van de symptomen
  • Pijnverzachting en herstel van de volledige mobiliteit na enkele dagen
  • Weinig bijwerkingen (wel kan direct na de behandeling een lichte roodheid of zwelling ontstaan en mogelijk wat napijn)
  • Dankzij Shockwavetherapie kan een injectie of zelfs een operatie overbodig blijken

Hoe werkt Shockwavetherapie?

Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie waardoor uw lichaam aan het herstel gaat werken. Dit gebeurt meestal in combinatie met oefentherapie.

Waar moet u rekening mee houden?

  • U mag op de dag van de behandeling gewoon eten en drinken
  • Bloedverdunnende medicijnen zijn geen probleem, u mag deze gebruiken zoals gewoonlijk
  • De ‘tikken’ die u tegen uw lichaamsdeel krijgt zijn goed voelbaar, soms zelfs pijnlijk. Dit verschilt per individu. U wordt niet verdoofd voor de behandeling. Het is niet noodzakelijk dat u van tevoren een pijnstiller inneemt. Als u wilt, kunt u een uur tot drie kwartier voor de behandeling een pijnstiller nemen. Dit kan paracetamol zijn of een ontstekingsremmer (Diclofenac, Movicox, Naproxen, Ibuprofen, etc.)

Wilt u meer informatie over Shockwavetherapie of wilt u een afspraak maken met onze fysiotherapeuten, dan kunt u contact opnemen met Fysiotherapie Jentha via telefoonnummer 0575-464440 of e-mail info@jentha.nl.

Afspraak

Rechtstreeks naar de fysiotherapeut of doorverwezen door (huis)arts of specialist?

Afspraak maken

Locatie de Eik

Raadhuisstraat 18a
7255 BN Hengelo
+31 (0)575-46 44 40

Locatie Aerofitt

Winkelskamp 5
7255 PZ Hengelo
+31 (0)575-46 44 40
Jentha Fysiotherapie is een
TopZorg- en Pluspraktijk