Medical taping

Medical taping, ook wel kinesiotaping genoemd, is een vorm van taping die veelvuldig wordt gebruikt binnen de fysiotherapie en topsport en die dient als ondersteuning van het lichaam. Het wordt toegepast om spierspanning te verhogen dan wel te verlagen, pijn te verminderen, gewrichten beter te laten bewegen dan wel te stabiliseren, de bloedcirculatie te verbeteren of om ophopingen van vocht af te voeren.

Medical tape bij hooikoorts

Medical taping kan ook helpen om de klachten als gevolg van hooikoorts te verminderen. Door de tape op een aantal plaatsen aan te brengen (rug- en schoudergebied) kan er invloed worden uitgeoefend op de hulpademhalingsspieren en het longgebied. Het meest ideaal is om de tape voor het hooikoortsseizoen aan te brengen. Maar ook wanneer u de klachten al heeft kan de tape nog worden aangebracht. Soms is een enkele behandeling al voldoende, soms zijn meerdere behandelingen (fases) nodig.

Wilt u meer informatie over medical taping of wilt u een afspraak maken met onze fysiotherapeuten, dan kunt u contact opnemen met Fysiotherapie Jentha via telefoonnummer 0575-464440 of e-mail info@jentha.nl.

Afspraak

Rechtstreeks naar de fysiotherapeut of doorverwezen door (huis)arts of specialist?

Afspraak maken

Locatie de Eik

Raadhuisstraat 18a
7255 BN Hengelo
+31 (0)575-46 44 40

Locatie Aerofitt

Winkelskamp 5
7255 PZ Hengelo
+31 (0)575-46 44 40
Jentha Fysiotherapie is een
TopZorg- en Pluspraktijk