Geriatriefysiotherapie

De geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kwetsbare ouderen en cliënten met complexe gezondheidsproblematiek. Ouderdomsklachten kenmerken zich doordat meerdere klachten tegelijk voorkomen, dit wordt comorbiditeit genoemd. Hierdoor kunt u belemmeringen of klachten ervaren in uw dagelijkse leven. Misschien komt het voor dat u af en toe valt en bent u daardoor angstiger geworden om te bewegen.

De geriatriefysiotherapeut richt zich ook op het voorkomen of vroegtijdig verminderen van risico’s (preventie) die invloed hebben op uw dagelijkse beweging en leven. Binnen deze vorm van fysiotherapie wordt vaak gebruikgemaakt van oefentherapie. Dit wil zeggen dat de fysiotherapeut oefeningen met u doet gericht op het herwinnen van of het zoveel mogelijk behouden van de beweeglijkheid, balans en kracht. Zo kan de zelfredzaamheid en zelfstandigheid worden vergroot en invaliditeit worden voorkomen.

Advies

De geriatriefysiotherapeut kan u, maar ook uw gezinsleden en/of mantelzorgers, advies geven over de gevolgen van de diagnose, de prognose, de behandeling en hulpmiddelen. Ook kan zij adviezen geven om vaardigheden zoals opstaan, gaan zitten en in/uit bed komen te vergemakkelijken (transfers) en dit met u oefenen. Daarnaast kan zij u adviseren over een eventuele verwijzing naar een andere discipline (bijvoorbeeld ergotherapie, diëtetiek, logopedie).

Klachten/aandoeningen waarmee u bij de geriatriefysiotherapeut terecht kunt:

  • Neurologische aandoeningen: CVA (beroerte), de ziekte van Parkinson
  • Orthopedische klachten: artrose, osteoporose, revalidatie na een operatie aan bijvoorbeeld heup of knie
  • Longaandoeningen zoals COPD
  • Hart- en vaatziekten
  • Dementie

Behandeling aan huis

De geriatriefysiotherapeut kan bij u thuis komen voor behandeling. Zo kan de behandeling zo goed mogelijk afgestemd worden op uw persoonlijke leefsituatie. Aan huis behandeling is ook de oplossing als u niet in staat bent om naar de praktijk te komen. Voor behandeling aan huis is een verwijzing nodig van de huisarts of specialist.

Specialist

De specialist van Jentha op het gebied van geriatriefysiotherapie:

Ellen Morsink-Boerstal

Afspraak

Rechtstreeks naar de fysiotherapeut of doorverwezen door (huis)arts of specialist?

Afspraak maken

Locatie de Eik

Raadhuisstraat 18a
7255 BN Hengelo
+31 (0)575-46 44 40

Locatie Aerofitt

Winkelskamp 5
7255 PZ Hengelo
+31 (0)575-46 44 40
Jentha Fysiotherapie is een
TopZorg- en Pluspraktijk