Medische fitness

Wat is medische fitness?

Medische fitness is een persoonlijk, op maat gemaakt trainingsprogramma voor mensen met specifieke klachten of een blessure. Onder begeleiding van een fysiotherapeut traint u op een verantwoorde manier uw lichaam. Uw conditie en uithoudingsvermogen verbeteren en u leert beter om te gaan met uw blessure of aandoening. Met medische fitness verminderen de klachten of worden ze zelfs geheel verholpen. Een fysiotherapeut begeleidt u en zorgt voor een geleidelijke opbouw van uw trainingsprogramma. Op deze manier voorkomt u dat klachten terugkomen of dat u ze krijgt. 

Voor wie is medische fitness?

Medische fitness is geschikt voor iedereen die na een blessure weer graag wil gaan sporten of het sporten na lange tijd weer wil oppakken. Ook mensen met uiteenlopende aanhoudende aandoeningen kunnen veel baat hebben bij medische fitness.

Hoe ziet een medische fitnesstraining eruit?

Voordat u met de training start zal er eerst een intake plaatsvinden. In deze intake wordt een aantal testen en metingen afgenomen. Aan de hand van deze gegevens wordt uw persoonlijke oefenprogramma samengesteld. De training gebeurt onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Overige informatie

  • U heeft geen verwijzing van de huisarts nodig om bij ons te trainen
  • Medische fitness wordt niet altijd vergoed door de zorgverzekering
  • De training vindt plaats bij sportschool Aerofitt in Hengelo Gld.
  • Kleedkamers en douches zijn aanwezig
  • Sportkleding en schoenen met witte zolen zijn verplicht
  • De training kan zowel overdag als ’s avonds plaatsvinden

Wilt u meer informatie over medische fitness of wilt u een afspraak maken met onze fysiotherapeuten, dan kunt u contact opnemen met Fysiotherapie Jentha via telefoonnummer 0575-464440 of e-mail info@jentha.nl.

Afspraak

Rechtstreeks naar de fysiotherapeut of doorverwezen door (huis)arts of specialist?

Afspraak maken

Locatie Kampstraat

Kampstraat 2
7255 XC Hengelo
+31 (0)575-46 44 40

Locatie Aerofitt

Winkelskamp 5
7255 PZ Hengelo
+31 (0)575-46 44 40
Jentha Fysiotherapie is een
TopZorg- en Pluspraktijk