Flexchair/ruitertraining

Ruitertraining en de Flexchair

Wilt u een betere ruiter worden? De basis voor paardrijden is een goed functionerende wervelkolom. Het Flexchair trainingsconcept bestaat uit een goede beoordeling van het functioneren van de wervelkolom van de ruiter en begeleiding op de Flexchair. Vervolgens kan een fitheid- en conditietraining worden gevolgd. Ook vinden trainingen te paard plaats in combinatie met een instructie.

De Flexchair

Met onze Flexchair krijgt u een precies inzicht in uw zithouding op het paard en hoe u deze kunt verbeteren, om uiteindelijk makkelijker en beter paard te rijden. Door middel van een eerste test op onze Flexchair ziet u hoe ontspannen uw rug en bekken zijn tijdens het paardrijden. Dit heeft namelijk direct invloed op het paard: hoe soepeler u bent, des te soepeler wordt het paard in het bekken, zal het de rug loslaten en de achterhand gaan gebruiken. Na de intake en eerste test op de Flexchair maken we desgewenst een plan van aanpak met een trainingsschema van tien tot twaalf weken en tussentijdse evaluaties op de Flexchair.

Wilt u meer informatie over Flexchair/ruitertraining of wilt u een afspraak maken met onze fysiotherapeut Lott van Walstijn, dan kunt u contact opnemen met Fysiotherapie Jentha via telefoonnummer 0575-464440 of e-mail info@jentha.nl.

Afspraak

Rechtstreeks naar de fysiotherapeut of doorverwezen door (huis)arts of specialist?

Afspraak maken

Locatie de Eik

Raadhuisstraat 18a
7255 BN Hengelo
+31 (0)575-46 44 40

Locatie Aerofitt

Winkelskamp 5
7255 PZ Hengelo
+31 (0)575-46 44 40
Jentha Fysiotherapie is een
TopZorg- en Pluspraktijk