Fit de operatie in

Uit onderzoek is gebleken dat als men fitter een operatie ingaat, men hier ook fitter weer uitkomt. Dat betekent kortere opnametijd in het ziekenhuis, sneller uit bed en snellere revalidatie. Vanaf dit jaar start men bij Jentha met het oefenprogramma Fit4Surgery, speciaal ontworpen voor mensen waarvoor een operatie gepland staat. Het traject bestaat uit een oefenprogramma van gemiddeld 4 tot 6 weken waarin conditie- en krachtoefeningen worden gedaan. Hoe zwaar dit moet wordt bepaald aan de hand van een krachttestmeting. Aan het einde van het traject zal er weer een meting plaatsvinden om te zien wat de vorderingen zijn.

Naast beweging is ook goede voeding van belang tijdens de revalidatie. Met name de inname van eiwitten is zeer belangrijk. Binnen het gezondheidscentrum is er nauw contact met de diëtisten van Nieuweten en Sensire. Desgewenst kunnen zij ingeschakeld worden om te kijken naar de samenstelling van de maaltijden.

Het Fit4Surgery programma wordt in sommige gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht dit niet lukken, dan kunt u het traject ook volgen op abonnementsbasis bij Jentha.

Staat er binnenkort een operatie voor u gepland en wilt u deze fitter ingaan? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Afspraak

Rechtstreeks naar de fysiotherapeut of doorverwezen door (huis)arts of specialist?

Afspraak maken

Locatie de Eik

Raadhuisstraat 18a
7255 BN Hengelo
+31 (0)575-46 44 40

Locatie Aerofitt

Winkelskamp 5
7255 PZ Hengelo
+31 (0)575-46 44 40
Jentha Fysiotherapie is een
TopZorg- en Pluspraktijk