Gezamenlijk voetenwerk: Jentha en Innofeet

Gezamenlijk voetenwerk…
met podotherapeut Daniëlle Grootte Bromhaar en fysiotherapeut Susanne Niezen van Jentha fysiotherapie.

Daniëlle en Susanne komen tijdens hun werk vaak klachten tegen waarbij ze elkaars expertise goed kunnen gebruiken. In dit artikel komen Daniëlle en Susanne aan het woord. Hoe kunnen fysiotherapie en podotherapie elkaar aanvullen? Welke klachten komen ze tegen?

“Wij werken samen met elkaar in Hengelo (Gld)”, vertelt Susanne. “De doelgroep hier is erg divers: wij zien zowel kinderen, adolescenten als ouderen. Het team van Jentha fysiotherapie bestaat onder andere uit twee manueel therapeuten en hierdoor komen er veel mensen met rugklachten naar de praktijk. Soms is het zo dat de oorzaak van rugklachten in andere gewrichten liggen, zoals de voet, knie en/of heup. Dit biedt veel mogelijkheden in de samenwerking tussen Innofeet en Jentha.”

Daniëlle vertelt: “Elke donderdag zijn wij gezamenlijk aanwezig op de praktijk van Jentha aan de Kampstraat in Hengelo (Gld). De samenwerking is laagdrempelig, wanneer wij elkaar nodig hebben, kunnen wij elkaar vrijwel gelijk aan de jas trekken. Hierdoor is er sprake van een optimale samenwerking en kan de patiënt snel door de juiste discipline geholpen worden. Ook is er elke donderdag een halfuur de tijd om met elkaar te overleggen.”

“Onze laagdrempeligheid is onze kracht!” vult Susanne aan. “Daarnaast delen wij dezelfde visie en willen wij de patiënt zo snel mogelijk van hun klacht af helpen. Verder zijn er bij Jentha verschillende tools aanwezig, zoals EPTE, shockwave en Dry Needling, waarbij ook klachten in de voet, in combinatie met de behandeling van de podotherapeut, tot snel resultaat leiden.”

Afspraak

Rechtstreeks naar de fysiotherapeut of doorverwezen door (huis)arts of specialist?

Afspraak maken

Locatie Kampstraat

Kampstraat 2
7255 XC Hengelo
+31 (0)575-46 44 40

Locatie Aerofitt

Winkelskamp 5
7255 PZ Hengelo
+31 (0)575-46 44 40
Jentha Fysiotherapie is een
TopZorg- en Pluspraktijk